Toplantı Dernek Genel Başkanımız sn. Bülent ALKAYA tarafından saygı duruşu ile açıldı.
Danışma Kurulu Başkanlığına, geleneksel olarak bir önceki genel başkan sn. M.Gürcan Büyükünal, Yardımcılıklarına, Dernek Genel Saymanımız sn. Yekta ALPER ve Dernek Genel Sekreterimiz sn. Ender KAHYA seçildiler.
Toplantıya mazeretleri nedeniyle katılamayan, İ.Ü. İşletme Fakültesi Dekanımız sn. Prof. Dr. Recep PEKDEMİR ile,
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı sn. Aziz KOCAOĞLU’nun başarı dileklerini içeren mesajları okundu.
Sn. Büyükünal’ın açış konuşmasını takiben, gündeme geçildi ve ilk konuşmayı İ.Ü.İ.F. İşletme İktisadı Enstitüsü Müdürü sn. Prof. Dr. Yakup SELVİ hocamız yaptı. Konuşmasında özetle; “Dernek yönetiminin mevcut öğrencilerle üyelik ilişkilerine girmesi gerektiğini, okulda ziyaretler yapması gerektiğini, Derneğin yıl içinde bir adet büyük çapta konferans, iki ya da üç adet orta ölçekli seminer veya panel düzenlemesi gerektiğini, Enstitünün derneğin yapacağı
her etkinliğe destek vereceklerini ve yanında olacaklarını, genç mezunlara yönetim yer verilmesinin iyi olacağını, Ekonomi ve İşletme konularını ele alan toplantılar düzenlenmesi gerektiğini” söyledi.
Daha sonra dernek genel başkanımız sn. Bülent ALKAYA söz aldı,
Konuşmasında özetle; “Vefa kavramının derneklerde özel bir anlamı olduğunu, derneğin üyelerine, üyelerin derneğe vefa borçları olduğunu anlattı. Bu bağlamda Enstitümüzün kurucularından ve hayatta olan değerli hocamız sn. Prof. Dr. Zeyyat HATİBOĞLU’nu telefonla arayarak, Kurul üyelerine hitap etmesini sağladı.
Derneğimizin mali yapısı hakkında bilgi verdi. İki ay önce yönetimi devraldıktan bu yana sürekli üye adres ve telefonlarının güncellenme, veri tabanı oluşturma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sıradışı bu çalışmaya katılan tüm yönetim kurulu üyelerine bilhassa teşekkür etti. Yıllık 100.-tl olan üye aidatları ile derneğin bir yere varamayacağını, buna rağmen geçmiş yıllara ait aidat ödemesi
yapmayan üyelerin birikmiş aidatları nedeniyle derneğe uğramaktan bile kaçındığını ve bu nedenle yönetim kurulunda yapılan görüşmede, dernek aidat borçlarının son beş yıl ile sınırlandırılması ve bu borçlarında taksitle alınmasının önerildiğini anlattı.
Derneğimizin kuruluşunun 60. Yılı sebebiyle 07 Mayıs 2017 günü, Ahırkapı’da bulunan Armada Otelinde Brunch ile saat 10,30’da başlayacak toplantımızda, Enstitü mezunu üyelerimize, mezuniyet yılı 15-30 yıl arasında olanlara “Gümüş Renkli Hizmet Plaketi” mezuniyetleri 30 yıl ve üstünde olanlara “Altın Renkli Hizmet Plaketi” sunulacağını ve bu konuda hazırlıklara başlandığını ifade etti. Derneğimiz üyeleri için yurt içi ve yurt dışı seyahatlerin düzenleneceğini, Müzik ve Tiyatro gibi Sosyal aktivitelere ara verilmeden devam edileceğini belirtti.
Derneğimizin kapalı olan WEB sayfasının yeniden açıldığını ve bir çok özellik eklendiğini söyledi.
Derneğimizin vizyonunun işletmeleri hedef alması gerektiğini ve özellikle aile şirketlerinin buna çok ihtiyacı olduğunu, gerek Fakülte ve gerekse Enstitü hocalarımızın, yönetim danışmanlığı yapan üyelerimizin bu sorunu çözmede mahir olduklarını vurguladı. Sanayi-Üniversite iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu
ve bunu hayata geçirmek için çalışacaklarını anlattı. Yeni yönetim kurulunda gençlere yer verdiklerini ve böyle olması gerektiğini düşündüğünü zira, Atamızın kocaman ülkemizi gençlere emanet ettiğinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi.”
Üyemiz sn. Osman TUNÇELLİ söz aldı. Konuşmasında özetle; “ Dernekte çalışma grubu kurulmasını önerdi.
Kendisinin KOBİ uzmanı olduğunu ve bu konuda dernekle iş birliği yaparak, KOBİ eğitimlerinin dernekle Ortaklaşa yapılabileceğini söyledi.”
Üyemiz sn. Prof. Dr. Mahmut PAKSOY ise; “Aile şirketleri hakkında sürdürülebilirliğin önemine değindi. Derneğimizin 2017 yılı plannında bulunan 60.Yıl Balosuna gerek olmadığını ve 7 Mayıs Plaket Töreninin yeterli olacağını” söyledi.
Geçmiş dönem başkanlarımızdan sn. Ahmet BİRİCİK ; “
Yeni dernek yönetiminin belirlediği vizyonu doğru bulduğunu,
Aile Şirketleri konusunda yapılacak çalışmaları desteklediğini beyan etti.”
Üyemiz sn. Prof. Dr. Güngör TUNCEL ise; “ Bir aralar hızlı girilen Teknoparkların zamanla anlamını yitirdiğini, Kobilerin
çok önemli olduğunu, üyelerle diyalog kurmak için iletişimin had safhada önemli olduğunu kaydetti.”
Geçmiş dönem başkanlarımızdan sn. Zeki ÖZKAN; “Üyelerimizle uzun yıllardır iletişim sorunu yaşandığını, bu nedenle
derneğin zarar gördüğünü ve yeni yönetimin bu konuda kararlı çalışmasını desteklediğini, kurullarda alınan kararların
vazgeçilmeden uygulanmasının daha doğru olacağını dile getirdi. Yeni yönetimin fark edilecek hızda iş’e başlamasının
sevindirici ve umut verici olduğunu dile getirdi. ”
İzmir Şubesi üyelerimizden sn. Birol ÖRÜN ise; “ 29 Nisan 2017 günü Kuşadasında bir gece yatılı bir Balo düzenlediklerini
söyledi ve davet etti. Genel Merkezin maddi desteğinden çok manevi desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.”
Üyemiz Prof. Dr. Yük. Müh. E. General M.Oktay ALNIAK ise konuşmasında; “ Enstitünün kendisine iyi bir eğitimin yanında, konuşma ve bilhassa davranış bilimleri konusunda çok olumlu eğitimler verdiğini, böyle bir okulun mezunu olmaktan gurur duyduğunu, hatırlanıp davet edilmesinden de çok mutlu olduğunu söyledi.”
Toplantı sn. Bülent ALKAYA’nın üyelerimize teşekkür ve sağlık dilekleri ile sona erdi.
Katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.