|
HABER BÜLTENİ
|
|||||
|
İMED Ülke Konferansları ENDONEZYA Derneğimiz, ülkemizin dış ticaretinin geliştirilmesinde dost ülkelerle işbirliğinin yapılması, bilgi eksikliğinin giderilmesi ve tanışıklığın arttırılması kapsamında ülke konferanslarına bir yenisini daha ekliyor. Endonezya Cumhuriyetinin Büyükelçisi Ekselansları Jacke Wahyu, İstanbul Endonezya Baş Konsolosu Prof. Dr. Semih Tezcan ve Sayın Ticaret Ateşesi Rossalis R.Adenan'ın ve IGEME İstanbul Bölge Müdürü Hoşcan Tura'nın katılımları ile düzenlenecek konferans 3 Temmuz 2001 tarihinde gerçekleş- tirilecektir. Dost Endonezya Cumhuriyetinin ekonomik ve sınai yapısı, dış ticaret mevzuatı, kültürü ve Türkiye - Endonezya işbirliğinin geliştirilmesi konulu konferans'a bütün üyelerimiz davetlidir. Toplantı Yeri : İstanbul Sanayi Odası Konferans Salonu/Odakule-Beyoğlu Tarihi : 3 Temmuz 2001 Salı Saati : 19:00 - 20:30 Kokteyl : 20:30 - 21:30 İlgilenen üyelerimiz dernek merkezimize müracaat ederek, daha fazla bilgi alabilirler. Toplantıda Endonezya turistik ve kültürel yörelerini sergileyen video film gösterisi yapılacaktır. Dernek Tel: (0212) 250 85 78 Cep : (0532) 747 43 31 |
Mezuniyet Töreninde Buluşuyoruz 2000 - 2001 dönemi İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü öğrencileri 30 Haziran 2001 Cumartesi günü saat 18:00'de yapılacak törenle sertifikalarını alacaklar. Tüm mezunlarımızında davetli olduğu bu törende birlikte olmanın coşku ve mutluluğunu yaşayacağız. En büyük dileğimiz, yoğun geçen bir öğrenim döneminin ardından sertifikalarını alarak profesyonel iş yaşantısına atılacak mezunlarımızı daima aramızda görmek. Bugün mezun sayısı 14.000'i bulan İşletme İktisadi Enstitüsü'nün mezunlarından oluşan ve üyelerinin tümü yüksek lisans formasyonuyla donatılmış bulunan, Derneğimizin, yeni mezunlarımızın aramıza katılması ile üyelerine daha iyi hizmet vereceğine gönülden inanıyoruz. Unutmayın İMED'li olmak bir ayrıcalıktır. Gelin bu mutlu günde okulda bir yıl ancak İMED'le bir ömür boyu süren arkadaşlıklar, dostluklar ve dayanışma için birlikte olalım. Derneğin Geleceğinin Planlanması İçin "Ortak Akıl" Toplantısı Yapıldı
Ülkemizin içine girdiği son zamanlardaki sıkıntıların ancak yeniden yapılanma ile aşılabileceğini, burada da İMED'liye düşen görevler olduğunu, olumlu görüş ve önerilere katılmamız gerektiği inancıyla, kurulan gruplarda fikirler ürettik, çalışmalar yaptık, ve öncelikle İmed'in yeniden yapılanmasını tamamlamamız gerektiğini gördük.
Avrupa yolunda Türkiye Paneli Avrupa yolunda olan Türkiye'nin önünde aşılması ve yapılması gereken çok şey olduğu için ülkemizin tüm kurum, kuruluş ve bireylerinin her zamankinden daha çok çalışması gerektiğine inanıyoruz. Sivil toplum örgütleri durumdan görev çıkarır düşüncesi ile İMED olarak her fırsatı değerlendiriyor, misyonumuza uygun, kuruluş amaç ve statülerimizi aşmayan çalışmalar yapıyor veya yapılan çalışmalara katılıyoruz. Kuruluşuna ve çalışmalarına destek verdiğimiz AB konusundaki uzmanlık çalışmalarından öncelikle yararlanacağımız Türkiye - Avrupa Vakfı'nın işbirliği ile Pera Palas'ta 9 Mayıs 2001 Çarşamba günü "AB Yolundaki Türkiye" başlıklı bir panel gerçekleştirilmiştir. Bu paneli Eski Maliye Bakanı Ziya MÜEZZİNOĞLU, yönetmiş Doç. Dr. Kutlu MERİH, Doç. Dr. Sadi UZUNOĞLU, Dr. Can BAYDOROL katılmışlardır. İMED faaliyetlerine böylece bir yenisini daha ekledi. Bu toplantıyla, ilki olan ve her ayın ikinci haftası salı günü Pera Palas otelinde yapılan aylık toplantılarımız, birbirinden önemli konuları, en değerli ve yetkili uzmanlarından dinleyerek katkıda bulunarak ve mutlaka sonuç çıkarılan toplantılar şeklinde devam edecektir. Panel öncesi vakfın 9 Mayıs AB günü münasebeti ile sayın Erdal İNÖNÜ ve Vakıf Başkanı Sayın Bakan Ziya MÜEZZİNOĞLU tarafından yabancı ülke temsilcilerinin, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin ve İMED'lilerin katıldığı bir konferans yapılmıştır. Panel öncesi ve konferans sonrası bir kokteyl verilmiştir.
|
|||||