HABER BÜLTENİ 
Eylül - Kasım 2001             Sayı: 188
İMED'den
Şubelerimiz'den 
Üyelerimiz'den
Üyelik Avantajları
Eski Bültenler
BAŞKANIN MESAJI
Sevgili IMED'liler 

İşletme Iktisadi Enstitüsü Mezunlari Derneği tüzüğü, Dernekler Kanunu çerçevesinde seçilmiş yönetim kurulu üyeleri olarak misyonumuza uygun faaliyetler düzenleyerek, ihtiyaçlara yeteri kadar cevap vereceğini umduğumuz hizmetleri yerine getirmeye çalıştık.

Bütün bu faaliyetleri ve çalışmaları, üyelerden ve okuldan haberleri, gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlanarak Web sayfamızda, zaman zaman da temin edilebilen ilan sayısına bağlı olarak bu bültenle sizlere duyurmaya çalıştık.

Yönetim Kurulu olarak; üyelerimizin iş başarılarında, aile mutluluk ve acılarında yanlarında olmaya, elimizden geldiğince çalıştık. Okulumuzun idari ve öğretim kadrosuyla, yeni öğrencilerle ve mezunlarımızla okulda, dernekte ve törenlerde bir araya geldik, sevgi ve güç paylaştık.
 

Ülkemizin yeniden yapılanması, AB, Gümrüklerin yeniden yapılanması, Vergi Reformları ve İşletmeler, Dış Ticaret geliştirilmesinde yabancı ülke temsilcilerinin mezunlarımıza yönelik desteklerinin aranmasi, Sivil Toplum kuruluşları ile işbirliğinin geliştirilmesi konularında projeler ürettik ve bir çoğunu tatbik ederek katılımcıların hizmetine sunduk.

Bütün bu faaliyet ve çalişmaların başlagıcında deneyimlerine ve desteklerine çok güvendiğimiz Danışma Kurulunun, okulla ve öğrenci ile ilgili çalışmalarda da gerek Fakülte'nin gerekse Enstitü'nün çok değerli yöneticilerine görüş ve önerilerini alabilmek için çok katılımlı toplantılar gerçekleştirdik. Üyeler arasındaki dayanışmayı iletişimi arttırıcı sınıf toplantıları, iftar yemekleri düzenledik, şubelerimizin ve merkez komitelerimizin çeşitli sebeplerle düzenlemiş oldukları toplantılara ve yemeklere katıldık. 

Başta Danışma Kurulumuz olmak üzere Şube Başkanlarına, üyelerine, merkez yönetim kurulumuza, denetim, disiplin kurullarımıza, üyelerimize Fakülte ve Enstitü yöneticilerine, hocalarımıza ve emeği geçen herkese binlerce teşekkür ederim.

Dolu dolu yaşadığımız bütün bu faaliyetler ve önceki dönemlerde yapılanlar derneğimizin ayakta kalmasını ve yaşamasını sağlamakta, ancak gelişmesine, büyümesine, herkesin arzu ettiği seviyeye gelmesine yetmemektedir. 
Son Danişma Kurulu toplantısı tek gündem maddesi ile bir ARAMA KONFERANSI şeklinde yaklaşık 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Derneğimizin yeniden yapılanmasında yeni fikirler üretilirken, yeni bir vizyon çıktı. 
 

24 Kasim 2001 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Olağan Genel Kurulumuzda Genel Kurul üyelerimize bu yeniden yapılanma ve hedeflerimizle ilgili açıklamalarda bulunacağımız, görüş ve önerilerini isteyeceğimizden ilgilenen ve kendisini derneğin gelişmesinde sorumlu hisseden tüm üyelerimizi buradan tekrar davet etmek istiyorum. 

Sevgi ve saygılarımla,
Osman KAYA
Genel Başkan
Olağan Genel Kurul 

IMED'lilerin 24 Kasım 2001 Saat 12:00'de ITÜ Maçka Sosyal Tesislerinde Yapılacak Genel Kurul Toplantısına Üye Bakanlarımız, Parlamenterlerimiz ve Başta Besim TIBUK olmak üzere Imed'in geçmiş Dönem Başkanlarının katılımları beklenmektedir. İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü Mezunlar Derneği'nin Olagan Genel Kurul Toplantısı 16 Kasim 2001 Cuma günü saat 10:00'da Dernek Merkezi'nin bulunduğu Şehit Muhtar Caddesi İlkyaz Apt. No: 2/2 Kat:3 Taksim/İstanbul adresinde yapılacaktır. 

Çoğunluk sağlanmadığı takdirde 2. toplantı 24 Kasım 2001 Cumartesi günü saat 12:00'de İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu Maçka/İstanbul adresinde çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. 
 

Toplantı gündemi:
1- Açılış ve saygı duruşu 
2- Başkanlık Divanı seçimi ve Genel Kurul toplantı tutanağının Başkanlık Divanınca imzalanmasına yetki verilmesi 
3- Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması 
4- Denetim Kurulu raporunun okunması
Devamı 
 
 

İftar Yemeği

2001 İftar Yemeği 24 Kasım Cumartesi günü İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Roof Restaurant'ta yapılacaktır. IMED'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği bu yıl Olagan Genel Kurul toplantısının yapılacağı 24 Kasım 2001 Cumartesi gününe alınmıştır. Ankara, İzmir ve diğer şehirlerden üyelerin de katılacağı Genel Kurul ve İftar Yemeğinin geçmişteki senelere oranla daha kalabalık ve sıcak geçeceği beklenmektedir. Özlem ve dostlukların paylaşilacağı zengin Ramazan menülü Geleneksel İftar Yemeğine Genel Kurula katılan veya katılmayan bütün üyelerimizi, eş ve dostlarını bekliyoruz. Yemek bedeli 10.000.000 TL'dir. Rezervasyon için Dernek Merkezimizi arayınız. 
 
 

İşletme İktisadi Enstitüsü 2001-2002 Öğretim Yılı Başladı 

İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde 2001-2002 Öğretim Dönemi başladı. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu "Çağdaş İşletmecileri" yetiştirmek için 1954 yılından beri öğretim programına aralıksız devam eden İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü, 21. yüzyılın yöneticilerini yetiştirmek için bu yıl da kolları sıvadı. Bu sene Enstitüsü'nün bir de yeni programı var...İçinde bulunduğumuz günlerde, global rekabetin ve hizmet anlayışındaki sonucunda ortaya çıkan ve çok önemli bir kavram olan "Lojistik Yönetimi ve Ulaştırma İhtisas Programı" ile, ülkemizde daha yeni yeni gelişmekte olan "Lojistik" ve "Entegre lojistik" konularinda başarılı işletmecilerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Devamı

Web Sayfası Değişti 

Derneğimiz hakkında bilgi vermek üyelerimiz ve çevre ile iletişimi sağlamak için oluşturulan web sayfamız yenilendi. Üyelerimizin Web sayfalarına ilgi göstermelerini öneri ve katkılarını bekleriz.